Thursday, July 4, 2013

everything that i can't be is everything that you should be.

mood : so into come home- One republic.

 nesha, this is for you.

first thing first, i want you to be a smart, handsome, hot, an athlete and silent guy. maybe you are an observer.

oh sebenarnye taktau nak gambarkan lelaki macam mane. tapi kalau takgemuk thats good enough. yang setakat besar mus ke mok, acceptable lagi. but you must be taller than me la. plus, lagi berat dari aku. tercalarla air muke kalau suami lagi kurus dari isteri. ye tak? heh. oh! lupe! awak jugak bukan suami orang, atau bercite-cite nak memadukan saye nanti. >_<

Letak tepi ciri luaran die. sebab bile kite jatuh cinte ke ape, kite mane kesah luaran orang tu cemane. aku pun bukan sesape kot. takyah nak demand lebih.

who ever, where ever you are, i always wish that my future husband will be :

1. pandai : saye takpandai sangat. banyak main. jadi, untuk make sure bakal anak-anak pandai, kenela ade orang yang boleh guide die jadi pandai. awak ajar whatever subject die takreti buat, saye teman anak kite main pondok-pondok je. hehe.

2. penyabar : it must. awak mesti tau, disamping emo dan ego, saye taksuke orang tinggi suare dekat saye. kalau saye yang tinggi suare takpe.:p jadi, kalau awak takpenyabar, makanye hari-harila saye kenyang makan penampar awak. takmau. T_T awak mesti lebih matang dari saye. yelahh. anak-anak pun for sure la perangai lain-lainkan, so kalau awak takpenyabar, awak akan buat anak-anak kite kene bantai sekali. no! takboleh! penat kot saye lahirkan sorang-sorang, sampai dekat awak, kemaen hero lagi main tibai anak-anak sesuke hati. you can't do that!

3. pandai urus duit : awak kene pandai urus duit since saye perempuan biase yang selalu tergode dengan nikmat dunie, tak kesahla dalam bentuk makanan, pakaian, kasut, baju, barang rumah dan lain-lain. kite in sya ALLAH akan jadi pasangan suami isteri bekerjaye, jadi awak jangan risau. duit awak, awak simpan untuk yang sepatutnye (contoh : macam bukak akaun anak, tiap bulan simpan duit dekat akaun tu. yelaa, duit tu nanti die boleh gune time die sesak bile dah besar nanti). macam kerete, kalau takperlu, kite share jela kete. awak hantar saye keje, amek saye. kan sweet cenggitu. tapi nanti kalau anak dah sekolah, mungkin kite perlukan 2 kerete. tapi takpe, time tu kerete pertame dah nak habis bayar kot. kalau awak taksuke makan dekat luar, tak merokok, itu dah kire sangat bagus!

4. ye, awak mesti lebih tau pasal agame dari saye. tak kesahla awak bukan ustaz, tapi kite kan nak bentuk keluarge, jadi biarla kite sesame dalami agame as time goes by. kalau kite pun sembahyang lubang-lubang, cemane nak dapat anak soleh solehah sembahyang tak tinggal kan? jadi, sebelum kawen, kite sesame touch up la lubang-lubang tu. ok? boleh start dari sekarang kot, belajae sembahyang penuh. :) kan best kalau lepas magrib awak ajar anak kite mengaji. 

5. awak kene hormat mak abah saye. awak takboleh berat sebelah. saye try layan mak ayah awak macam mak ayat saye, so you should do the same.

6. kalaulah. kalaulaa kan.saye takboleh pregnant ke, takboleh jadi mak yang baik untuk anak-anak kite (in case kalau saye jadi bitch pasang skandal belakang awak), awak kawen la lain k. tapi bagi saye setuju dulu.! jangan main kawen lari dekat thailand. omo omo, cakap pasal izin bermadu pun menggeletaq tangan, kalau kene madu bebetul, taktaula cemane. T_T tapi kalau awak kawen senyap-senyap, jatuh talak. bende tu boleh request mase akad kan? 

7. kalaula saye sakit, awak kene jage saye k. awak nak madukan saye takpe, tp atleast amek beratla sikit. saye sakit kot. jangan kejam sangatla tinggal saye sorang-sorang dekat hospital sambil awak bermadu asmara pegi honeymoon naik cruise keliling dunie. kejam woi! 

8. mungkin saye takcantik sangat, takpandai masak sangat, takpandai mengemas sangat, takpandai nak layan awak sangat. tapi for sure saye sangat sayangkan awak. amboi. jiwang kot. but thats true. takkan kite nak kawen dengan orang yang kite taksayang kot. jadinye, everything that i can't be is everything that you should be. we complete each other kan. awak tolong saye ngemas rumah sekali sekale pun takpe, takmasuk dapur langsung pun takpe. tapi awak mesti tolong saye handle anakla. saye takrase saye akan jadi ibu yang garang kot. aha. so awak kenela garang sikit. biar anak kite reti takut dekat kite. no! bukan takut. tapi die reti hormat kite. biar die selese cerite semue bende dekat kite, tp die sendiri boleh differentiate mane yang betul mane yang salah. 

mungkin akan ade perangai saye yang awak rase euww, annoying gile! tapi harap awak kekal sabar pertahankan rumah tangge kite ye. ehem!

tu je kot. kbai.

3 comments:

  1. hahaaa, how sweet this entry. like sgt. go syida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk awak hei! untuk awak hei! :D

      Delete
  2. best jugak buat entri berbalas ni. huhuu, fikir tajuk akan datang.

    ReplyDelete